Küldetés

Jászfényszaru Város Önkormányzata a 2017-es évtől kiemelt területként kezeli a helyi fiatalok célkitűzéseinek támogatását és az ifjúság lehetőségeinek bővítését. Ennek keretében egy hosszú távú építkezésre invitáljuk a város lakóit, amely során a közösségi tervezés módszerével alakítjuk ki projektjeinket. Minden reményünk szerint a településünk jövőjét  fiataljaink szakértelme és rátermettsége fogja meghatározni, ezért ösztönözni szeretnénk őket az aktív közösségi részvételre, társadalmi szerepvállalásra.

Az ifjusag.jaszfenyszaru.hu online felület e célt kívánja szolgálni, egy olyan interaktív platformot teremtve, ahol a helyi fiatalok elsőkézből juthatnak az őket érintő hírekhez, lehetőségekhez, információkhoz, valamint a kapcsolat menüponton keresztül akár otthonról is bekapcsolódhatnak ötleteikkel, javaslataikkal a település és közösség fejlesztésébe.

A város célkitűzései között szerepel egy innovációs miliő kialakítása, így központi szerepet kíván vállalni a jászság ifjúságának szervezésében, bekapcsolódva az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ „Youth-exchange” ifjúsági-csereprogramba, hogy fiataljaink nemzetközi tapasztalatokkal is gazdagodhassanak.